Nyhet diverse

Referat fra sykkelturen Hirtshals til Calella.  18.09.-10.10.2015

Det var lenge bestemt at jeg skulle være med Åse og Bryne Musikkorps på tur til Calella, der korpset skulle delta på oktoberfestivalen.  Da kom ideen om at jeg skulle sykle ned, og planer ble straks lagt. Det ble først avklart at jeg kunne få sykkel og utstyr med på fly hjem igjen. Da var det å legge opp en rute gjennom Europa, og her ville jeg velge litt annen trase enn i 2011 da vi var 3 som syklet til Le Lavandou fra Hirtshals. Kart ble kjøpt inn ( 1:300 000 Michelin) og ruten bestemt. Da klipper jeg ut ruten av kartene slik at det blir lite å dra på. Sykkelen var sjekket og utstyr måtte kontrolleres. Det er alltid noe som må erstattes og fikses på. Da overnattinger er på hotell, er det nok med to store sidevesker og en styreveske. Jeg bruker en hybridsykkel (Veloteck S5). Den veier 14 kilo ferdig rigget. Så veier sykkelveskene ca. 16 kilo til sammen. Har en Garmin 810 med europakart.

Fredag 18.09. var det ferge fra Tananger til Hirtshals. Denne var 6 timer forsinket og det ble en kort tur ned til Aalborg før det ble mørkt på lørdag. Danmark er ikke flat når du sykler med langtursykkel. Men jeg hadde godt driv sørover. Da det er høst, ble det mye kaldere om formiddagene enn ventet. Inn i Tyskland kom det en del regn og kalde starter i 8-tida nede i 3 grader. Prøver å starte så tidlig som mulig, men det er viktig at det er helt lyst. Sikkerhet først.

Fortsette innom Bremen og til Holland, så ned til Belgia. Frem til nå har jeg hele tiden brukt sykkelveier og stier, og det er lite bakker. Men fra Belgia og inn i Luxembourg er det slutt. Nå blir det kupert terreng og ingen sykler lenger. Her er det kun sportsykling som gjelder. Nå blir det høydemeter, men det er et flott jordbrukslandskap.

Fra Luxembourg er kursen rett sørover gjennom Bourgogne. Det er fortsatt kjølig og langbuksen kan ikke tas av før lunsj. Lange hansker og hjelmlue er viktig. Nå er sykkelen en del av trafikken. Noen av veien er 4 felt med 90 km/t, men med en god meter utenfor den hvite stripen å sykle på. Da er den største utfordringen i nedoverbakker og sidevind. Trailere som da kommer bakfra tar først fra deg presset mot vinden, så får du en dytt i tillegg. Da må en være forsiktig. Gjennom Lyon var det et kraftig regnvær, og da var det fint å finne et godt hotell å få tørket seg opp på. I regnvær bruker jeg ulltrøye innerst og en god vid regnjakke, der ermene når nesten over hendene. Det er viktig å holde varmen. Men våt blir du uansett.

Varmen kom ikke før utgangen av Rhonedalen, da den siste uka startet. Det var fantastisk med over 25 grader. Da blir det mer vanndrikking. Viktig var det hver morgen å få ned en god frokost. Så stoppet jeg ved første konditor og kjøpte thebrødliknende varer, samt en cola eller to. Dette var nok til kvelds. Etter å ha funne et hotell var jakten på middag i gang, helst med en stor øl, da det er viktig å fylle på med riktig næring hver kveld.

Videre følger jeg kysten nedover og hadde den flotteste avsluttingsetappen som tenkes, fra Palamos til Calella gjennom det som kalles Costa Brava. Her blir det høydemeter, da veien slynger seg over fjell og inn og ut daler, så ned til små flotte byer. Fjellet stuper ned i Middelhavet der klipper og små sandstrender veksler om.

Var sjuk den nest sist etappen, men hadde en dag å gå på. Det er fint å ligge litt før planen i slike tilfeller. Da jeg hadde nye halvproteser i knærne (den siste i mai) var jeg spent på form og utvikling av denne og kroppen. Den vanlig stivhet i lårene kom, men ellers fungerte kroppen perfekt. 5 punkteringer og utslitt bakdekk er fasiten på utstyret. Det var ingen problemer der.

Syklet 2492 km på 21 dager (119km pr dag), 13134 høydemeter og snitt på 1965 kalorier (Garmin) pr dag. Hirtshals Calella                                                                                         Berge Hatteland

IMAG0991

berge01 berge02 berge03

berge05

Share this nice post: