Aktivt ritt

Randers rapport

Dag 1

Da er Randers Bike Week i gang. 5 dager i tøffe løyper i og omkring Randers. Alle løypene er lukket for biltrafikk, så dette er et ritt du føler du kan sykle som en proff. Det er et fantastisk Vær, løypene er upåklagelige og arrangøren stiller som vanlig opp med vakter, service og godt dansk humør. For Bryne CK stiller i dag Einar Lode, Vegard Bakken og Geir Henning Larsen. 1. Etappe er Criteriums ritt, 11 runder i en krevende løype. Våre fantastiske Bryne ryttere er godt tatt vare på av respektive koner, samboere og i skrivende stund Sten Ove Jensen med frue. Sten Ove er fotograf, skribent og litt passiv medhjelper i og med nylig operert kne.
Einar kjører aggressivt og fantastisk, og er i front hver eneste runde. I runde 6 tar han også bakkespurten klart. Deretter prøver konkurrentene å kjøre han i senk, Einar må i hver eneste runde gjøre en jobb for å kjøre inn danskene som kjører godt som lag for å slite ut rytterne i rødt. Vegard og Geir Henning henger greit med de første 6,7 rundene, men det ble etter hvert tungt i bakken som skal passeres 11 ganger. Farten er høy, og snittfart er rundt 40. Vegard har en midt i mellom dag og kruser inn til 5. Plass i klassen 50 +. Geir Henning sliter litt med forkjølelse og har en litt tyngre dag, han blir nr. 7 i klassen. Einar kjører knallhardt og blir nr. 2 i klassen. Knall innsats på alle mann. I morgen er det nye muligheter med 10 mil fellesstart i ei tøff løype. Værmelding er 20 grader, så det kan bli en fin dag i Bryne drakten

 

Dag 2

En litt tung dag i dag for Bryne rytterne på grunn av god og taktisk kjøring av danskene. Vegard som hadde en bra dag i går, hadde det litt tøffere i dag og kom inn noen minutter etter teten. The King of Mountain, Einar Lode i polkatrøya. I dag kjørte danskene for fullt i sidevinden for å få noen minutter på Einar. Einar viste sin styrke i går, og fikk stor oppmerksomhet og fikk svi litt for det i dag. I hver eneste luke var det ingen vilje av feltet til å kjøre inn bruddene, og for Einar sin del ble det å vurdere når han skulle ta denne kampen. Brynegutta fikk derfor en litt stri tørn i dag, men tross dette god og tøff kjøring i ei løype som «suger». Geir hadde en bedre dag i dag og kjørte aktivt og våkent. Geir var «nesten » med gruppa til Einar i mål. For Geir så det ut som det er bedring på gang. Han kjører seg nå i form til NM på søndag

 

Dag 3

Randers Bike Week, 3. Dag. Så kom GULLET! Det var ingen ringere enn Sir. Einar Lode som tok seieren. Dette er en kort og heftig tempoetappe som var preget av sterk vind som føles at den kommer fra alle kanter. 5,6 km. tempo på 7 min. 24 sek. Full guffe fra start, men Einar holder hode kaldt. Tar det med «ro» første 500 m, og drar deretter i gang blåsebelg og muskulatur. Da går det unna. Og merk at denne løype ikke er flat. 2/3 av løypa har stigning. Tiden er klart best i klassen, men Einar får en stri jobb med å ta inn tid i morgen i Bjergløpet. Hans mulighet for å vinne sammenlagt ligger i et gunstig brudd i morgen, samt en heilt råe Einar som har dagen på gaterittet lørdag. Vegar Bakken kjørte bra , kom inn på 8 min. Han var fornøyd med gjennomkjøringa, men sa at han fikk det litt allerede i starten før det løsnitt litt i bakken. Han tar litt innpå sine konkurrenter i 50 klassen , men må skjerpe seg skikkelig i morgen i Bjergløpet. Geir sparte litt på kruttet i dag og kom inn på 8,22. Han har fortsatt litt tid til gode på Vegar i sammendraget, og skal få jobbe hardt i morgen for å forsvare og spise posisjoner.

 

Dag 4

Dagen starter med strålende sykkel vær. Lett skyet og 21 grader ved start og 29 grader og sol ved målgang. Dette vil bli varme 11 mil i Bjergløpet. Vi befinner oss i de danske alper, ca 100 meter over havet. Og den som tror dette blir ei flat og lett løype, har ikke sykla her før. Her går det opp og ned, til høyre og venstre i et kjør, og de bakkene er seige. Gutta er klare, starten går og vi venter spent på toppen av bakken første gang like ved målgang for å sekundere. I front av feltet ser vi Vegar og Geir Henning. Noe er urovekkende. Hvor er Einar ? Vi kan ikke se han. Vi hører at han har hatt et teknisk uhell. Der ryker sammenlagt seieren vår. Einar ble etter 3 km. Av rittet regelrett på kjørt bakfra i en krevende 140 graders høyre sving som kommer like etter en rask utforkjøring. Her må du bare bremse opp. Det er det selvfølgelig noen som ikke gjør. Resultatet av dette er at Einars bakhjul blir påkjørsel, det blir brudd i giren, ødelagt hjul og ramme. Resultatet av dette er full stopp, og tankene går til søndagens hovedmål NM i Oslo. Hva nå? De to andre Bryne ck gutta står på videre, de kjører bra og er aktive i feltet. Kreftene tærer litt på for de fleste , og det brytes opp i flere små grupper. Både Vegar og Geir Henning kjemper heroisk, og kommer i mål i strålende sol som nr. 5 og 6. Geir Henning har til og med en kanonspurt på lager, den ser bra ut. Bra jobba på en ellers litt trist Bryne CK dag. PS! Einar har reservesykkel. Så pass på, han blir klar til NM på søndag. Familien stiller opp med reservesykkel på kaien slik at Einar kan kjøre til høyre mot Oslo og NM når han kommer til Kristiansand.

 

Dag 5

Einar fikk ødelagt sykkelen i går og kan ikke stille. Vegard var svimmel og dårlig etter rittet og bestemmer seg også for å kutte ut. Da er det ingenting å kjøre for, og Geir Henning står også over for å heller spare krefter til NM på søndag. Bjergløpet krevde mye krefter grunnet tøff løype, aktiv kjøring og trykkende varme. 5 flasker på 11 mil forteller litt om hvor varmt det ble.

Share this nice post: