Aktivt ritt

NM rapport

NM Master

Vegard er fortsatt ikke i form og reiser direkte fra Danmark og hjem. Einar og Geir Henning tar den lange turen fra Danmark, via Kristiansand til Oslo. Grunnet at vi stolte for mye på GPS, fikk vi også en liten omvei, og kom ikke frem før over midnatt. Einar plukket opp reservesykkelen som svigers hadde kjørt til Kristiansand (snakk om god service). Odd Kåre og Hansi ankom tidligere og hadde testet løypen. Rapporten vi fikk var at det var en meget tøff bakke opp mot mål.

M45-49

Einar stiller som nevnt på reservesykkel som han ikke har brukt på en stund. Kjenner fort at det ikke er en helt topp dag, og har ikke mulighet for å følge 2 stk som stikker av og holder til mål. Så det blir å kjempe om den siste plassen på podiet. Opp den siste harde bakken holder Einar seg i tet, og klarer å ta et magadrag og komme først over målstreken til en 3.plass. Imponerende.

M50-54

Her stiller Hansi, Odd Kåre og Geir Henning. Vi har et sterkt lag men er usikre på taktikken. Vanligvis ville det bli kjørt for Geir Henning i en spurt, men med en 7-8 min knallhard bakke mot mål er det usikkert om det er riktig.  Hansi har bestemt seg for å forsøke ut på 3. runde. Farten i feltet er jevn men ikke for hard den første runde, helt til vi kommer til bakken. Alle fra BCK sitter greit med opp bakke selv om det går så fort at halve feltet detter av. Og rundene fortsetter på nesten samme måten. Noen spede forsøk på utbrudd, og ellers kjør i bakken. Hansi forsøkte seg i 3. runde som avtalt, men ble fort innkjørt. Han stakk også i bakken nest siste runde, men ble innhentet rett etter toppen. Så det ble til slutt et spurtoppgjør opp den hekkans bakken. Odd Kåre mistet teten, mens Geir Henning og Hansi akkurat klarte å henge med den første gruppa som skilte seg ut. Rett før mål var det en liten falsk flate hvor Geir Henning kjørte seg helt opp i tet og startet spurten. Det viste seg å være litt for tidlig, for det ble nesten total stopp 100m før mål. Ble passert av en del ryttere, blant annet gled Hansi forbi på den siste meteren. Til slutt ble det 10 og 11 plass. Fornøyd med å henge med de beste opp bakken hver gang, men tror vi som lag hadde høyere forventninger.

 

Geir Henning og Einar

Share this nice post: