Nyhet diverse

Referat fra NM Master 2019

Årets Master NM gikk i Alversund, en liten plass på en øy mange tunneler og bruer utenfor Bergen. Lørdag var jeg på befaring i løypa med bil. Var nesten i sjokk tilstand etterpå. En ting at det var noen tøffe bakker oppover, men det var verre med utforkjøringer og 180 graders svinger, og på veldig smale veier. Og det var meldt regn og med det glatt veibane. Heldigvis ble det greiere å sykle løypa enn jeg fryktet.
Ut fra start ble det kjørt master opp den første lange bakken samt nedover og til de slapp oss løs på en sykkelsti. Her ble det satt stor fart med en gang, og jeg tror en del ble tatt på sengen allerede da, for feltet var betraktelig mindre med en gang. Inn i den første harde og bratte bakken ble det igjen satt fart. Over toppen var det 6 stk som hadde en god ledelse, samt at jeg hadde 2 til rett foran meg. Disse kjørte jeg heldigvis inn etter en stund. Vi hadde nå syklet under en runde, hadde 4 runder igjen, og løpet var allerede avgjort. Så det var bare å sykle for å komme seg i mål. Men vi samarbeidet godt og begynte å ta igjen et par av rytterne foran. Som regel datt de av oss også. Ut på siste runde var det kun 3 ryttere igjen foran oss. Dessverre var det en fra Frikransen som ble litt for sterk i bakkene og kjørte fra. Så da ble det en spurt om 5. plass som jeg ganske enkelt tok. Hadde håpet på en bedre plassering, men i den løypa var jeg nok ikke bedre. Det holder allikevel til landslagsplass til Nordisk Mesterskap.

Det sier litt om løypa at jeg hadde ca 30 km/t i snitt og det med nesten halve løpet (90 min) i wattsone 4-7.

Ønsker alle en riktig god sykkelsommer.
Mvh

Geir Henning Larsen

Share this nice post: