Aktivt rittJanicke GunvaldsenStine Borgli

NC på Eidsvoll

Ettersom Tone H. Lima prioriterte Nordsjørittet så var det denne gang Stine Borgli og Janicke Gunvaldsen som tok ansvar for representere Bryne Ck på Eidsvoll. Lørdag startet med en fellesstart i en 25km lang rundløype og en stigning på 250 høydemeter som eneste utfordring. Det ble kjørt lite aktivt i feltet, så Miriam Bjørnsrud (Hitec) og Janicke, som også stilte for Hitec, prøvde å få litt gang gjennom å støte og sette litt fart i bakken. For Stine sin del handlet det om å prøve å bli med på de forsøkene som kom. Ingen av forsøkene lyktes og det endte med samlet spurt. Her tok Stine en sterk andre plass bak Miriam. Når Janicke, som til slutt tok fjerde, først skulle bli snurt for siste pallplass så var det jo veldig kjekt at den gikk til Elise Andreassen (Sandnes Sykleklubb).

Søndag ventet tredje runden av Norgescupen, 97km (ihvertfall for de fleste…) og den beryktede Minneåsen, en bakke på 4,8km med stigning på ca 6.5%. Mange benyttet de første 35km på å støte for å få forsprang inn i bakken og det var en helt annen aktivitet i feltet enn dagen før. For Stine og Janicke sin del handlet det om å ikke være forlatt bak potensielt sterke brudd så det ble en del jobbing før bakken. I bakken kjørte Stine veldig bra, men like før toppen glapp de fire som ble det avgjørende bruddet akkurat fra. I bunnen av bakken satt begge med i det som til slutt ble hovedfeltet. Stine jobbet med Grimstad SK i forsøk på å hente bruddet som besto av tre seniorer og en junior. Underveis fikk hovedfeltet beskjed om at bruddet var nøytralisert da de hadde syklet feil, og bak i feltet ble det noe usikkerhet. Janicke gjorde det hun kunne for å hjelpe Hitec inn mot slutten, mens Stine fokuserte på en bra spurt. Cecilie Gotaas Johnsen i gul ledertrøye krysset målstreken først med Stine på fjerde etter nok en bra spurt. Til slutt ble det avgjort at de tre seniorjentene som kjørte feil etter å ha fulgt lederbilen ikke skulle straffes og Miriam Bjørnsrud tok dermed seieren.

En bra helg to uker før NM på Lillehammer! =)

Pall - Rankingritt Eidsvoll 13 juni 2015

Share this nice post: