Aktivt rittGeir Henning LarsenSportsliggruppe

Referat fra VM kvalik i Kjøben (Helsingør)

Her kommer en rapport fra Copenhagen Gran Fondo for Geir Henning Larsen og Karsten Kristoffersen.
«Endelig er dagen kommet som vi har lengtet etter». Men da tenker vi ikke på 17.mai, men 16.mai og løpet Copenhagen Gran Fondo. Dette er et løp i Helsingør som de siste årene har vært kjørt som kvalifiseringsritt til VM Masters. Siden VM dette året går i Ålborg, har det vært et stort mål å få delta, nesten på hjemmebane. Undertegnede har deltatt her før noen ganger, mens det for Karsten var en ny opplevelse. Rittet samler totalt over 1000 deltakere, og det er noen store felt som står på startstreken. Karsten er yngst av oss, og starter i feltet foran meg. Fra start går det fort. Først på brede fine veier, før vi kommer inn på små smale og svingete veier. Her er det en konstant kamp om plasseringene. Karsten sitter godt med i et felt som stadig skrumper. Helt til det er kjørt 2 av 3 runder på 57 km. Da er han uheldig og punkterer. Så der ryker muligheten til VM billett.

I feltet bak er vi over 200 mann på startstreken. Nesten 150 stk i min aldersklasse, samt nesten 80 i klassen over. Med så mange ryttere er det vanskelig å ha oversikt over hva som skjer foran. Det er full konsentrasjon og kamp om å holde seg fremme. Det er ingen store lag, så det blir alle mot alle. Og det blir lett kaos. Noen ryttere klarer å stikke av uten at det er mulig å få det med seg. Jeg har en veldig god dag og er sugen på å kjøre, men har is i magen siden det er et relativt langt løp. Ut på tredje runden er det fortsatt et stort felt, men noen begynner å bli slitne. Og da kommer veltene. Rett etter langesone går det to store velt. Er rett bak det første og må stoppe opp, men kommer meg fort opp i feltet igjen. Har akkurat kommet meg fremover i feltet, så går det neste veltet foran meg. Klarer akkurat å bremse og stoppe opp, mens de rundt ramler. Klarer å få sykkelen løs, og får kommet meg med på halen i feltet. Resten av runden går greit. Er i brudd med 3 andre en stund, men blir innkjørt ca 10-15km før mål. Så det blir samlet felt til mål. Over 100 ryttere igjen. Tror vi kjører om seieren, men det viser seg faktisk at hele 10 stk har sneket seg av gåre i diverse brudd, uten at de fleste har oppdaget det. Klarer å posisjonere meg bra før spurten men må kjøre siste 3 km ute i vinden. Starter spurten litt tidlig, og det sniker seg 3 ryttere foran meg på slutten. Men de er i en annen klasse, så jeg får 11. plass og sikret VM billett.

Vi var begge enig om at det hadde vært en fin tur, og en fin ramme rundt rittet.
Geir Henning

Share this nice post: