Janicke GunvaldsenNCFNM Bane

Referat fra NM Bane 2015

NM Bane 2015

16 – 18 januar ble det for tredje gang arrangert NM bane på GBZ arena i Polen og iår var Bryne CK representert ved undertegnende, Janicke Gunvaldsen.

Fredagen startet med kvalifisering til sprint gjennom 200m flying. Med fjerde beste tid på 200m kvalifiserte jeg til sprint hvor jeg i bronsefinalen lot meg lure av Marie Ommundsen (IK Hero) som stakk av med bronsen.  Josephine Hansen fra IK Hero tok ny norsk rekord på 200m og ble også norgesmester på sprint foran Anita Stenberg (IK Hero).

Lørdagen startet med den uoffisielle øvelsen  teamsprint  (500m) hvor jeg fikk tynt meg med Marie, denne gang på samme lag.

Deretter var det klart for første øvelse i omnium, scratch, en fellesstart over 40 runder. Hero syklistene byttet på å angripe og gjorde at jeg fikk jeg tynt meg bra, det ble til slutt bronse bak Anita og Josephine. 3000m forfølgelsesritt talte som øvelse nummer to i omnium og kvalifisering til hhv finale og bronsefinale. Her perset jeg min egen tid som holdt til fjerde beste,  0.5 sek bak Josephine som jeg da skulle møte i bronsefinale på ettermiddagen.

Etter pause var det klart for tredje øvelse i omnium og eliminasjonsløp hvor siste over målstreken hver andre runde går ut. Her ble det ny bronse bak Anita og Josephine. I bronsefinalen for 3000m fant jeg aldri noen god rytme og tapte bronsen etter å ha syklet inn til en skuffende tid. Gullet gikk til Anita og sølvet til Marie.

Søndag startet med 500m som øvelse nummer fire i omnium. Her ble det ny personlig beste og bronse bak Anita og Josephine.  Keirin går over 8 runder hvor en moped kjører foran og øker farten til 50km/t over 5,5 runder før den slipper feltet for spurtoppgjør. Her ble det sølv bak Anita mens Josephine tok bronsen.

Femte øvelse i omnium, 250m flying start, talte kun for poeng i omnium og var ikke en egen NM øvelse. Her ble det tredje beste tid etter sterkere gjennomføring enn fredagens 200m. Siste øvelse for helgen og sjette øvelse i omnium var poengløp på 100 runder med spurt hver tiende runde . Her ble det nytt sølv bak Anita, mens Josephine tok bronsen. Sammenlagt i omnium ble det til slutt bronse.  Anita tok gullet og Josephine endte på sølv.

En utrolig kjekk helg med mange tøffe dueller og hard trening som forhåpentligvis bidrar positivt til landeveisesongen starter. Nå krysser vi fingrene for at bygging av velodrom på Sola blir en realitet slik at flere kan få oppleve denne flotte versjonen av sykkelsporten, og ikke minst et NM i Norge 😉

janicke

Foto: Kent Bagger.

Share this nice post: