Aktivt rittDamegruppenSiri MingeUte på tur!

Brynejentene på ny Belgia tur.

Denne gang var det Siri og Janicke som tok turen sørover i jakten på god form og erfaring. Først ut var det 120km lange UCI 1.2 løpet Erondegemse Pijl i Erpe-Mere. Ettersom man ikke kan stille i UCI løp uten lag så fikk begge ordnet seg plass som gjesterytter på hvert sitt lag for anledningen. Med 139 på start ble det viktig å holde god posisjon i feltet. Rittet som var mer eller mindre flatt ga mest utfordring gjennom svinger og til tider smale veier. Etter 2 litt lengre runder var det inn på 8 lokale runder á 9.8km som inkluderte en liten kneik. Det hele startet rolig og begge følte seg bra. Når farten gikk opp satt begge fint i feltet og hang med, men når farten roet seg fikk Janicke aldri tilbake den gode følelsen igjen. Desperat ble det forsøkt med energidrikke og gels som normalt fungerer så bra, men da slo magen seg vrang og de 120km ble veldig lange. I perioder gikk det hardt i feltet og Siri måtte slippe. Janicke hang med hovedfeltet, selv om det i perioder var for langt bak i forhold til hva som er ok. Litt vann underveis gjorde magen noe bedre, og inn på siste runden var det om å gjøre å komme seg i bra posisjon for best mulig resultat. Inn i yttersving tok Janicke en stor sjanse og holdt god fart for å avansere, eller ihvertfall ikke tape posisjoner. Plutselig ble åpningen stengt og Janicke måtte en hard tur i asfalten. Fortumlet kom hun seg på sykkel igjen og trillet de siste 3km til mål, sist av de 83 som fullførte.

Neste dag var det «showcrit» i Ninove hvor jentene syklet før Tour de France stjernene Vincenco Nibali, Marcel Kittel og verdensmester Rui Costa. Janicke måtte tidligere på dagen en tur på legevakten og fikk bekreftet kragebeinsbrudd, men Siri var klar for start. Med mye publikum og god stemning i løypene syklet jentene 35*1,5km runder i en teknisk løype. Siri satt bra posisjonert gjennom hele løpet, men kom ikke med da brudd på fire gikk avgårde. De i front jobbet bra og tok til slutt igjen hovedfeltet med en runde. Det skapte noe forvirring da bruddet spurtet like foran hovedfeltet, og spurten bak ble ikke helt optimal for Siri som kom inn som 18 totalt.

Dagen etter var det kermesse i Oostkamp, 16*5,1km delvis teknisk løype i fint vær. Med spurt hver runde og flere bruddforsøk gjennom hele løpet ble det et hardt løp. For Siri i Hitec trøye var det ikke lett å komme avgårde ettersom «alle» gikk etter når hun gjorde et forsøk. Underveis kom en av de belgiske klubbrytterne avgårde og hun ble kun tatt igjen av vinneren før mål. Siri spurtet inn i hovedfeltet til en 17 plass.

Siste løp for denne gang var kermesse i Brugge – Dudzele, 11*7,7km. Også dette løpet ble hardt, med høy snittfart og flere bruddforsøk. En gruppe på fire kom seg etterhvert avgårde og holdt helt til mål. Siri som syklet bedre og bedre underveis i løpene for hver dag fikk det ikke til i avslutningen og kom til slutt på 33. plass. Etter fire dager med god konkurransetrening var det uansett en tur som fungerte etter hensikt. For Janicke sin del er sesongen over, men etter operasjon og «ferie» blir det satset på CX i USA gjennom høsten og vinteren for å «ta igjen» det tapte (og kanskje lære å unngå velt 😉 ).

Trening

Siri Minge - Oostkamp, foto Julien Perreman van_Oilsjt Siri Minge - Erpe-Mere Gjesterytter. Foto Ann_Beelaert Siri - Oostkamp Lagpresentasjon Erpe Mere - Foto Kevin's Cross en Weg_Foto's Janicke Gunvaldsen - Napoleon Cycling Team_gjesterytter

Share this nice post: