Aktivt rittDamegruppen

Brynejentene i Nederland og Belgia

Mandag 02. juni tok Margrethe, Janicke, Siri og Tone turen sørover. Første mål på turen var den 132km lange klassikeren Parel van de Veluwe i Nederland, tidligere vunnet av store ryttere som Marianne Vos og Kirsten Wild. Løpet kunne by på et stort felt på 150 damer i flatt nederlandsk terreng med smale veier, vind og sol som etter hvert ble til tungt regn. Allerede tidlig i løpet var Margrethe involvert i en velt, men tross en noe mørbanka kropp kom hun seg raskt på hjul igjen og lot ikke det påvirke løpet videre. Det første smale partiet som skulle komme etter 60km kom plutselig 20km «for tidlig» utfra informasjon jentene var gitt på forhånd.  Jentene taklet dette fint ved å være bra plassert i feltet. Videre i rittet kom de smale partiene på løpende bånd og det gjaldt å holde tunga beint i munnen for ikke å tape plasser i feltet. 100km ut i løpet kom den avgjørende sidevinden. De av profflagene som stilte fulltallige begynte å kjøre hardt i front og splittet feltet hvor våre jenter satt. Janicke kom seg med i hovedfeltet som hun fulgte til mål, Tone, Siri og Margrethe kom inn med gruppen like bak. Løpet ble vunnet av Giant-Shimano rytteren Floortje Mackaij, lagvenninnen (og tidligere Hitec rytter) Sara Mustonen tok 2dre, mens 3dje gikk til Rabobank-Liv ved Roxane Knetemann.

Turen gikk deretter videre til Belgia hvor det først var en rolig dag med litt trilling på sykkel, frisør og kafe, etterfulgt av to dager med kermesse. På fredagens kermesse i Le Bizet ventet en runde på 5,7km som skulle sykles 11 ganger. Løypen bydde på smale veier og det som kjentes ut som uendelig med krappe svinger. På hver runde var der spurtpremie og det kunne virke som om de fleste som stilte til start hadde gode bein, for det ble et hardt løp. Alle våres jenter var på hugget og jobbet bra idet Siri sitt hjul eksploderte på det røffe belgiske underlaget. Margrethe var neste som fikk trøbbel med et hjul som slo seg skjevt. Uten service var det ikke mulig for jentene å fortsette løpet. Tone som har hatt en trøblete sesong etter matforgiftning og virus kjørte bra frem til kroppen gjorde opprør. Janicke som var veldig gira på å trene på opptrekk hadde ikke fått med seg at Tone måtte ta det med ro for å kontrollere lunsjen, så hun rota seg bort i avslutningen. Begge kom i midlertidig inn med hovedfeltet.

Lørdag var det nytt kermesse i solskinn, denne gang i byen Belsele. Også landslaget stilte til start med 4 ryttere i den 7km lange løypa som skulle sykles 11 ganger. Siri og Margrethe som dagen før hadde vært uheldige var om mulig enda mer på hugget. Det ble bruddforsøk og aktiv kjøring fra jentene, men dessverre klarte ingen å time det når den belgiske mesteren Liesbet De Vocht fra Lotto Belisol gikk avgårde med en lagvenninne og en rytter fra Topsport Vlaanderen. Tempoet i feltet roet seg veldig mot slutten, noe som gjorde det til en hektisk avslutning ettersom «alle» som ville kunne komme seg fremover. Siri holdt hodet kaldt og kjørte en veldig bra avslutning og spurtet inn som nummer 7 i hovedfeltet, noe som ga en bra topp ti plassering i et felt med mange gode navn. Alle våre fullførte i hovedfeltet.

Søndag gikk turen tilbake til Nederland og gaterittet Ronde van Oudenbosch. En løype på 2km med innlagte spurter som jentene skulle gjennom 34 ganger. Her var beskjeden fra trener Tone at ingen skulle ha energi til overs når dette siste løpet var over. Allerede på tredje runde gikk norgescupleder Vita Heine avgårde i brudd med en annen og de skulle holde helt til mål etter imponerende sterk sykling. Det betyr ikke at det gikk lett for seg i feltet bak, selv om ingen av de norske jentene ville taue feltet opp til Vita, så var det hele tiden forsøk på å komme seg avgårde i nytt brudd. Alle jentene fulgte beskjeden fra trener og for Hitec-jentene Siri og Tone handlet det også om å gjøre en jobb for lagvenninne og fjorårsvinner Lauren Kitchen som til slutt endte som nummer 8. Alle Brynejentene fikk med seg premier for mellomspurter i hovedfeltet og Tone fikk også med seg topp 20 plassering og konvolutt med euro til is på vei hjem. En sliten og glad gjeng kunne sette kursen hjemover med viktig erfaring og hard konkurransetrening i jakten videre på fremtidens topplasseringer. Neste på programmet er Nordsjørittet på lørdag og NC i Oslo på søndag.

ned08 ned07 ned06 ned05 ned04 ned03 ned02 ned01

Share this nice post: