Aktivt rittUte på tur!

Neptunrittet

Terrengsykkel kan brukes til veldig mye. Thomas Nærland og Bjørn Kjetil Aanensen er noen av mange som mener at den passer best i skogen eller i heia. Dessverre er det ikke mange lokale terrengsykkelritt utenom rundbanerittene i RBIK dermed må man reise litt for å sykle skikkelige terrengritt. Denne gangen var det Svelvik i Vestfold og Neptunrittet som var reisemålet.

Her er hva Thomas sier om turen: «Bjørn Kjetil og meg tok turen over fjellet til Svelvik og Neptunrittet for litt skikkelig terrengsykling. Neptunrittet blir brukt til Norges og MasterCup. og nivået er derfor høyt. BK og meg stilte i Master. Hadde målsetting om å henge på de beste. Men med tidligere sølvvinner i VM rundbane Rune Høydahl på startsreken så blei det kjørt tøft i den første litt for lange motbakken. Måtte bare slippe avgårde 4-5 mann. Fant etter det min egen fart og fekk på andre runden besøk av en Rye og en Bærum. Vi holdt hverandre innen synsavstand til godt utpå 4 og sisterunden. Rye blei for sterk i bakken opp og forsvant. Bærum hadde eg god kontroll på og klarte med maks fokus og maks intensitet å distansere på siste utforkjøring mot mål. kom inn som nr 6. overall master. Det holdt til 3 plass og podie i min klasse. Godt fornøyd med plasering i et fantastisk tøft ritt. Kan virkelig anbefales.»

For Bjørn Kjetil sin del holdt det kun i 1 runde før kroppen plutselig sa takk for seg. Dette resulterte i at han måtte bryte etter 2 av 4 runder dessverre. Synd da dette rittet hadde alt et ekte terrengritt skal ha: Mange høydemeter med noe teknisk klatring, mye skogssti og råe tekniske utforkjøringer.

Alt i alt en kjempefin tur, nydelig vær, mye liv og røre i Svelvik sentrum og god ramme til et slikt ritt. I programmet sykkelkveld på Tv2 vil det bli vist et innslag fra Neptunrittet.

Til slutt vil vi minne folket på å bli med på regionsmesterskapet i terrengsykling i Arendal: Skagerrakrittet i slutten av juli. Her blir det først sykkelritt og deretter AfterBike i Arendal med kjekke folk fra arrangørklubben. Var kjekt i fjor og blir enda kjekkere iår!

Sorpehilsen fra Thomas Nærland og Bjørn Kjetil Aanensen

pall spurt

Share this nice post: