Banesykling

Rapport fra baneritt i Polen på lørdag!

Heisann! I dag kjørte vi tre sprintritt her i Polen. 200m (2.5 runde til å bygge opp fart, så max spurt i 200m), Matchsprint (heat med 4 syklister som kjører 3 runder, første mann i mål vinner) og Utslagning (alle starter samtidig, sistemann som passerer start/målstreken hver andre runde blir tatt ut av rittet). På 200m Flying tok jeg en liten råsjangs å brukte 48×14 utveksling, noe som er en relativt lett utveksling iforhold til de andre guttene her nede. Jeg håpet å kunne utnytte frekvensen min å stjele litt tid der, siden 200m er en øvelse som krever mange timer med trening på banen. Dette slo litt feil å jeg kjørte på 12.6sek noe som var 2.3sek bak vinneren, å holdt til en 14.plass (nr.2 av de norske sprinterene). På matchsprinten ble heatene valgt ut ifra tidene på 200m, noe som resulterte i at jeg fikk møte 2nd, 5th og 7th i mitt første heat. Her ble det mye knuffing og albuer, noe som vi liker godt 🙂 Desverre så ble toppfarten litt for høy ut av 4 sving  så jeg klarte ikke å nå helt opp, men kjempet meg til en 3.plass her. Etter ca 2 timer venting skulle jeg nå sprinte om 9.plassen (9-12). Siden jeg var eneste norske i dette heatet bestemte jeg meg for å sette på en tyngre utveksling (48×13) å gi alt så tidlig som mulig. Før start trakk jeg kort nummer 1, dette gjør at jeg må starte nederst på banen, da kan de andre desverre se alt jeg gjør, og jeg tvunget til å ligge først hele første runde, med mindre noen andre frivillig passerer meg. Etter startskuddet gikk syklet jeg så sent som jeg overhode klarte igjennom første sving, noe som resulterte i at de andre nesten ikke klarte å holde balansen. Dermed ble de veldig opptatt av å se på hverandre å glemte helt meg. Ut på andre langside startet jeg spurten å fikk bygget en luke på 40-50meter!  (Dette svei som ett helvette, å jeg fikk syre ut av en annen verden!!) Luka holdt jeg helt til det gjenstod ca 8-10cm, da kom det en polakk som akkuratt klarte å kaste forhjulet sitt forran mitt… Men jeg er superfornøyd å klarte min første topp 10 😀 På Utslagningen hadde jeg fra start ekstremt høye laktatverdier. Her ble det høyt tempo og masse albuer 🙂 Litt ut i rittet ble det så mye slossing at jeg forvillet meg helt ned på det «flate» partiet, dette er ikke så veldig lurt når farten er over 55kmh og det kommer en sving med 46graders vinkel rett forran meg 😛 Men med litt skrensing med både bakhjul og forhjul samt litt ekte vestlandsk gloser klarte jeg å komme meg opp i feltet igjen. Desverre mistet jeg så mye fart i dette stuntet at jeg tapte denne spurten, å ble slått ut. Endte her på en 13.plass (ikke bekreftet, da noen ryttere kanskje ble disket). Alt i alt var dette en kanon dag på banen!!! Å jeg håper flere norske ønsker å prøve denne ekstreme sporten snart 😀 Fortsettelse følger 🙂

Bryne CK syklist Håkon Fram Stokka

 

Share this nice post: